بسم الله الرحمن الرحیم
اولياى دين براى دستيابى انسانها به ره آورد سير و سلوک و بهره مندى از نتايج اخلاص راه هايى را به ما ارائه کرده اند که بهترين آنها (اربعين گيرى) يا (چله گرفتن) است و منظور از اربعين گيرى اين نيست که انسان چهل روز از مردم و کار اجتماعى جدا شود؛ بلکه مقصود اين است که در عین حضور در اجتماع، چهل روز از ماسواى خدا جدا شود و با اين که مشغول کار و زندگی روزمره است، آن را جز به دستور خدا و براى رضاى او انجام ندهد.
در این میان همه ما انسانها با گناهانی دست به گریبانیم که گاه و بیگاه از ما صادر می شود و به نوعی حساب آن از دست و زبان مان خارج شده است و با تاکیدات موکد ائمه معصوم می بایست قبل از آنکه به حساب مان رسیدگی شود به حساب خود برسیم و وجودمان را از هر ناراستی پاک کنیم.
در این «طرح چهل روزه ی ترک پنج گناه» بر آنیم که با تمام توانمان بکوشیم که از پنج گناه ناپسند و مذموم چشم بپوشیم و آن را تحت کنترل خویش درآورده و حساب آن را در اختیار داشته باشیم. بنابراین عنوان ده گناه متداول که متاسفانه در جامعه شیعی ما بسیار رایج است، را در زیر آورده ایم که برخی از آنها از گناهان کبیره می باشند. مایی که می خواهیم در این طرح شرکت کنیم بایستی
1- از این ده مورد، پنج مورد از گناهانی که بیشتر با آن سروکار داریم را انتخاب نماییم.
2- نیت کنیم که به مدت چهل روز (از روز 13 شعبان تا 22 رمضان: یعنی از 21 خرداد تا 29 تیر) با هدف خلوص برای رضای خدا و نیز زمینه سازی برای ظهور امام زمان (ع) به طور کامل این گناهان را ترک و از وجودمان پاک نماییم.
3- از اینکه تابحال این پنج گناه را در زندگی مان مرتکب شدیم از خداوند طلب رحمت و مغفرت کنیم تا ان شاء الله پس از یک توبه ی واقعی کارمان را آغاز نماییم.
4- برای اینکه در این مسیر الهی موفق و پیروز باشیم از نیروی لایزال الهی مدد بخواهیم و به آن امام حاضر و ناظر متوسل شویم تا با یاری ایشان ان شاء الله از این تلاش مقدس سربلند بیرون آییم.
5- برای اینکه گناهان ناخواسته مان را به محاسبه بیاوریم نمره ای برای آن در نظر گرفته ایم. در آغاز این طرح همه با نمره 20 (ضمیری پاک و نانوشته) وارد می شویم؛ لیکن به محض ارتکاب هر یک از این پنج گناه یک نمره از خودمان کم می کنیم و آن را تنها برای خودمان ثبت می کنیم.
6- در صورت ارتکاب هر گناه تنها با طلب مغفرت و توبه حقیقی از خداوند (حق الله) و احیانا حلالیت از کسی که گناه را در موردش مرتکب شدیم (حق الناس) می توانیم آن نمره از دست رفته را به خودمان برگردانیم.
7- در پایان چله ی این طرح که مصادف است با افضل شبهای قدر، یعنی شب 23 رمضان خواهیم دانست که کارنامه اعمالمان چه بوده است. ان شاء الله پس از این چهل روز خلوص برای رضای خداوند عزیز، گامی برای نزدیکی ظهور حضرت ولی عصر (عج) برداشته باشیم و امید است که درهای رحمت و حکمت الهی در شب مقدرات بر ما گشوده شود که به فرموده رسول اکرم (ص)
مَنْ أخْلَصَ لِلّهِ أرْبَعينَ صَباحا ظَهَرَتْ يَنابيعُ الْحِکمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلى لِسانِهِ؛
هر کس چهل روز خود را براى خدا خالص کند چشمه هاى حکمت از قلبش بر زبانش جارى مى شود.
و اما موارد گناه عبارتند از:
1- دروغ : دشمنی با خدا
2- غیبت : با زشتی و کراهتی به اندازه خوردن گوشت برادر مرده
3- سهل انگاری در نماز : وای بر نمازگران؛ آنها که در نماز سهل انگارند.
4- نگاه یا گفتگوی ناروا و شهوت آلود : خداوند خیانت چشم ها را می داند.
5- ریاکاری : نیکی و عبادت برای نمایش به خلق خدا (شرک)
6- کفران نعمت : ناسپاسی نسبت به داده های خداوند و نسبت به محبت انسان ها
7- عهدشکنی : نسبت به خداوند، امام زمان (ع) و دیگر خلایق
8- خشم و تندخویی : خشم ناروا برای غیرحق، و برخوردهای تند و خشم آلود در برخورد با انسان ها
9- غرور و تکبر : خودبزرگ بینی، خودبرتربینی، فخرفروشی
10- تندی در حق پدر و مادر: و بالوالدین احسانا
علاقه مندان در وبلاگ زیر ثبت نام نماییند
منبع وبلاک عصر ظهور:http://albeyatolellah.blogfa.com/post/117